fredag 22 november 2013

Alphabetet om mig

Denna skolvecka har bestått av provövningar inför provveckan nästa vecka.  Och för att jag bara skall skriva två av dem har jag haft det ganska tråkigt! Men för att ta vara pa tiden gjorde jag ett inlägg till er istället. Alphabetet om mig och om vad som händer just nu i mitt liv.


A som I  akvariefisk
Vi har en akvariefisk i en sådän rund skål som i alla tecknade serier. Jag glömmer alltid dens namn, och jag knackar alltid pa rutan for att kolla om den ännu lever.

B som I bathers
Sommaren ar nästan har, och då kan det vara helt bra att äga ett par bathers. Nästa vecka skall jag åka vattenskidor och göra andra vatten aktiviteter. Förstoss behöver jag en bikini då, så i onsdags beställde jag nya från nätet och hoppas på att de hinner komma fram i tid!

C som I cyckel

Tror jag inte har cyklat bara en gång sen jag kom. Borde nog ta en liten cyckel runda på skojj.


D som I doktor

Har nåt konstigt I mitt öra, sa skall ga och kolla upp det!  Har haft lite problem att hitta en passlig tid, så idag flyttade vi igen framåt den igen med en vecka.

E som I elektronik

kan nog inte annat än tacka för att det finns datorer och telefoner idag. Utan dem skulle jag vara lite lost ibland.

F som I främling

Alla borjar som främlingar, och hit har jag verkligen träffat massor av dem. Men småningom blir de ocksa bekanta.  Fast det kan vara lite tungt att vara omringad av dem till en början, men samtidigt är det precis vad utbyte skall handla om.G som I glass

Idag hadde vi glass dag i skolan, köte en cookies and cream boll med olika toppings  Namm.. Har ätit glass I stora lass de senaste dagarna. Här finns sa mycket att välja pa milkshakes, thicksakes eller vanilj glass med Milo är mina number ones!

H som I holiday

Nästa vecka har jag bara två provdagar och tre skol läger dagar kvar, sen är det sommarlov!  Helt sjukt! Så idag hade jag egentligen min sista 'skoldag' kvar!

I som Ingenting

Ibland ar det bra att göra ingenting, och ibland ar det väldigt tråkigt att göra ingenting.  Just nu forsöker jag undvika just det, att göra ingenting.

J som I jul

Vem var det som sa att det bara var typ 6 veckor tills jul? Iallfall kan jag inte tro det. Dagarna blir ju bara varmare här och allt borjar bli brunt och torrt. De har sättit upp några jul dekorationer i stan. Det ser bara så fjanttit ut!
K som I kaka

Aldrig har jag ätit sahar mycket kakor förut. Varje dag finns det nagonting,  mycket vanligare att äta kaka en godis här! Idag hade vi classparty och ärligt talat har jag ätit 10 olika kakor idag..
L som I längtan

Det finns bra och god längtan tycker jag,  man kan längta efter nåt speciellt som skall hända eller nåt som kanske har hänt.  Men tycker det egentligen bara ar bra, det visar ju att man har något som är så mycket vart att det ar värt att sakna.

M som I morot

Morotter ar pop här nere, äter dem varje dag. T.e.x åt jag igår morotter I min lunch sandwich, och på kvällen hade vi kokta morötter med maten. De har ocksa en sallad som består enbart av  ost&morot som underligt nog smakar bra!

N som I nytt

Aven fast jag redan varit har I fyra månader sa stöter jag på nya saker helatiden. Speciellt nu när jag just bytit familj, nya rutiner och människor, ny mat, nya tankar och nya planer.  Jag klagar inte, tycker om att uppleva allt!


O som I orm

Austarlien e full av djur som vill doöa dig, bl.a. olika ormar har redan satt några brown snakes. Usch, långa äckliga saker jag helst inte vill höra eller se!

P som I promenad
Att ta en promenad hjäper mig alltid igenom stress och det ar sa skönt att ta en lång promenad varje dag. Ensam eller tillsammans med någon spelar ingen roll, det ar bara skönt att fa frisk lyft och vädra tankarna!

Q som I question

Kanner mig som ett litet barn helatiden. Frågar frågor jämnt ! “where is the bread?”, “when does the bus leave?”,” what does that mean?”, “ what was her name?”  och “ who is that” är mina klassiker.

R som I rektangel

Försokte beskriva knäckebröd till min host mamma här en dag, nästa dag kom hon hem med ett paket av nagot konstigt torrt bröd. Hon frågade vilken form det borde vara, och jag  trodde square och rektangel var samma sak. Fel. Nästa dag kom hon med fyrkantiga torra brod, jag försokte säga det ar okej att jag klarar mig utan. Men igår kom hon hem med knäckebröd, square var rätta ordet I detta fall.

S som I sol

Vill bli brun, men har lärt mig att man inte solar I Australien.  Men att läsa en bok vid poolen ar okej, sa länge man har solkräm pa sig.

T som I tur

Ibland ar allt som behövs tur, och ibland är tur allt som saknas.

U som I ull
Efter att ha levt I en får farm, sa trodde jag att jag skulle fa en paus fran får. Men idag väcktes jag av far som Bääa utanför mitt fönster.. Tips på hur man far tyst pa får?

V som I vatten

Har en vattenflaska med mig överallt, en stor så jag inte behöver fylla den hela tiden.  Man dricker regnvatten har, det är helt rent och smakar bra! Vattnet fran flaskor smakar bara klor nu.

Z som I  zoo

Skulle inte ha något emot att besöka ett zoo!

X som I xylitol

Människor här tycks inte veta vad xylitol är, iallfall har jag inte hittat det. Bra om de tvättar tänderna en gång I dagen faktiskt! Men ändå har de alla perfekta vita tander, fusk?


Y som I y

Å som I åkrar
Har råkat beratta att vi inte har åkrar I finland, så I foöra familjen visade de alla olika sädesslag åt mig.  Att se  facinerad ut när nagon visar vad korn, rag och traktorer ar kan vara svarare an man tror.

Ä som I äta

Äta är absolut en av mina favorit hobbyn!

Ö som I öva

övning ger färdighet, ar lite orolig av att min engelska int har blivit bättre.


2 kommentarer:

  1. Du skrev inget på Y som yllesocka. Alfabetet tycks du ju ännu kunna hur bra som helst, det var roligt att läsa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Yllesockor är nog inte de jag tänkte på först här i 30c vär me :)

      Radera