torsdag 2 januari 2014

My Australian Christmas!


Bakom mig har jag nu en helt annorlunda australiensk jul, vilket kändes både konstigt och spännande! Julen är en stor grejj här så fick höra massor om den redan före och mina små syskon var så nervösa och glada att jag inte kunde annat än att också vänta på julen.
Här firar man inte på julafton så som vi gör utan den stora dagen är juldagen (25.12) men för att jag var här och för att min syster varit i Finland firade vi också julafton lite smått, vilket jag tyckte va skönt. Alla var på jobb på dagen så var barnvakt åt mina småsyskon, vi bakade pepparkakor och städade, själv kunde jag inte fatta att det var julafton, det var ju soligt och varmt!
När alla kom hem från jobbet klädde vi upp oss i julglitter och tomteluvor och satte oss sen i bilen för att åka runt i stan och se på julejusen. Det finns en gata här som är helt full med ljus, det såg helt sjukt ut och kan inte fatta hur någon orkat sätta upp dem. I varjefall var det riktigt fint och efter en timmes körande åkte vi tillbaka hem och drack finsk glögg och åt pepparkakor och fazers blå! Så riktigt lyckat var det om man frågar mig, vi fick även alla öppna ett paket så det var lite som en lilllajul för oss! Kvällen slutade jag med att skypa med släkten där hemma och höra hur julfirandet var där.

Jag med min host pappa och mina yngre syskonen bild av gatan full med ljus
glögg, fazers blå, paket och pepparkakor 


På julmorgonen vaknade jag av mina host syskon som hoppade på min säng. Klockan var lite före sex på morgonen, och helt ärligt var sömn det ända jag ville tänka på just då. De drog mig endå upp från sängen, och vi satte oss runt julgranen som var full av paket och vi alla hade en ägen säck full med presenter. När alla stigit upp började vi öppna dem och jag blev så överraskad av hur mycket jag fick! Alla var så glada så det var riktigt mysigt. Efteråt drack vi te, och hade morgonmål. Alla andra hade bacon och egg men jag har inte ännu lärt mig tycka om det så hade en vanlig ost smörgås.
Det var en varm dag så vi satte vid poolen och sen packade vi våra väskor och körde till Kingston ( en strand stad en timme bort) där stannade vi host mina host grandparents tillsammans med andra släktingar. Där hadde vi en stor lunch som bestod av sallader och kallt kött, vilket var ganska nyttigt tycker jag. Men sen fanns det massor av kakor och sånt till efterätt så efteråt var vi alla riktigt mätta. Efterättena var super goda, vi hadde maräng kaka, ostkaka, jul pudding, glass, körsbär, och andra kakor jag inte vet vad de kallas.
Efter att ha vilat en stund tog vi en lång promenad på stranden och sen var det dags för dinner. Vi åt leftovers från luchen men lika mätta blev vi ändå. Kvällen slutades men en till strand promenad, fiskning och med att spela olika spel tillsammas. Tyckte julen var helt lyckad, och jag fick inte alls hemlängtan så som jag trodde att skulle få. Allt var så annorlunda så bestämde mig för att njuta nu och ha en vanlig jul nästa år. För finsk julmat är nog det bästa jag vet!


min santa sack, full proppad på morgonen

glad tjej sex på morgonen

chillade vid poolen

påväg till Kingston

strandhuset vi bodde i

vår lunch, och min host mommo


kall mat på en varm dag
och vår efterätt


pavalova, min favorit!


stand promenad efter lunchen
vi plockade snäckor
fiska på denna långa brygga, såg riktigt fula fiskar
En riktigt lyckad dag var det!

ser ni delfinen? Vi såg några riktigt nära stranden, det var helt som på film!
2 kommentarer:

 1. Du ha blivi jätte bruun, brunare än dina host syskon :D saknar dej <3
  //Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. O fått runda kinder , haha ;)
   Saknar dej me ♥

   Radera