onsdag 24 juli 2013

my first days

Lite av vad jag gjort de senaste dagarna

Söndag:
Flyget landande halv åtta, min host mamma,syster och en av bröderna kom emot mig på flygfältet. De andra var på en får utställning i en annan stad i andra delen av södra australien. Så dem fick jag träffa lite senare. Jag har nog aldrig varit så nervös som jag var på flyget då. Satt tillsammans med Onni, och vi hyperventilerade hela vägen.  Dessutom var jag skit trött efter att ha vaknat nie på morgonen. Varit igång hela dagen och sen flgit vi till Australien tålv på natten. Inte sovit en sekund på planet, och så skulle jag vaka ännu en till dag. Men min familj var ju super trevlig, och vi åkte direkt på morgonmål till närmaste IKEA! Helt sjukt att genast få läsa lite svenska. Vi stannade ännu i Adelaide en stund och shoppade och skaffade mig ett lokalt sim kort.
Sen åkte vi hem, vilket tog ca 3h, hemma var jag helt trött så vi chillade, åt och de visde mig runt på gården. De har alltså hönor, massor av får, 2 hundar och en katt. Men de har inte djur inomhus som jag trodde, så har inte haft allergi alls, YEE!  Halv sju gick jag och la mig, och sov första natten som en stock!

Måndag: Vaknade nio, gjorde mig färdig till skolan, åt morgonmål och träffade min host pappa och andra bror. Efter det åkte vi iväg till skolan, var jag fick "välja" mina ämen. Kände mig lite som en kändis då alla stirrade på mig, haha. Stack kanske ut lite då jag inte ännu hade en skoluniforms tröja på mig utan en egen. Fick iallafall en läseordning med : engelska, matematik, biologi, historia, FYSIK och research project. Kommer kanske att byta bort fysiken, fattar värkligen ingenting av det, haha. Har nästan alla timmar med Sarah vilket är coolt.  Hon presenterade mig för sina vänner vilket var så snällt gjort. Har hängt mest med dem ( en grupp på typ 20 pers, alltså halva årskursen). Och är sååå glad av att ha dem! Det är både flickor och pojkar, och alla har lika svåra namn, haha.
Timmarna här är bara 45min och det är alltid två timmar sen rast, så man har bara 2-3 raster per dag! Lite längre dock. På hålltimmarna sitter man i ett rum som en lärare vaktar. Alla får en egen dator, så man anteckna inte i häften utan på dator.
Alla timmar gick bra, lite svårt att förstå allt men det har gått okej. På engelskan måste jag gå upp framför klassen och berätta kort om Finland och visa det på kartan.  
Efter skolan kom vi hem,umgicks med familjen. Är ganska trött efter skolan då jag koncentrerat mig för fullt för att förstå alla.

Tisdag:  Var och klappade fåren före vi for till skolan med buss, en gul buss faktist, men inte likadan som i filmer. Dagen gick snabbt, och träffade tre andra utbyteslever, en flicka & en pojke från Tyskland samt en pojke från Frankrike. Men de kommer bara att vara här 1-2 månader. 
Efter skolan var det dags för mitt första rotary möte. For iväg dit med host pappan som är en rotarian, Sarah kom också med mig som sällskap. Vi åt god mat och alla var trevliga. Riktigt gulliga faktiskt! Helt annorlunda än vad jag hade tänkt. Jag och Sarah gick tidigare hem, genast i säng för vi var rätt trötta.

Idag: De mesta har ni hört, i senaste inlägget. Efter träningen var jag med Agnus och Sarah för att se på vita kängurur. Och ojj vad stora de var! Vi så även påfåglar och bruna kängurur, kul! Nu har vi ätit och snart 
har inte fotat alls så det här är det ända jag har att bjuda på nu, tyvärr!
skall vi och sova.


Ojj vilket långt inlägg...

Kram Linda

6 kommentarer:

 1. du ha int ennu beställt popcorn utan korv? ^^
  låter siistigt! du ska sen koma på skype nåndaa.. ja ska noo köpa en webcam sen..borde ha den ti veckoslute.. ha de bra! =D
  Hälsningar: Den Kungliga Kusinvitaminen Viktor.
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förståss gode vitamin! Och nej det har jag ej gjort. Vad finemang att du fixat en ; D

   Radera
 2. Hahahhaahahh fysik linda ;) de går ju braa! ;) ha de braa ! ♥♥♥ PUUSSSS
  /RONJA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javet! Ja fattar pårikit int någå haha :D du mee !♥♥

   Radera
 3. Hejsan. Alla frågar efter en bild på gården du bor på, knäpp en sån o sätt in.
  Och skoluniformen, är den stilig på dej? Det är vErkligt trevligt att läsa en blogg och så här kunna kommentera, om jag nu lyckas trycka på rätt knapp till nästa..
  h. mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo ja to bild ida men orkar int sätta in någå nu. Skoluniformen e FUL o lite stor.. men tur att alla har likadanna;)

   Radera